logo vitaa bio en natuur webshop
webshop keurmerk
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.
Loading…
Sale - 30% off

StudyBuddy – Study Buddy Capsules (30 stuks) – THT datum 02-2023

13,95

TEN MINSTE HOUDBAAR DATUM 02-2023
Een product dat de THT datum overschreden heeft, mag nog verkocht worden en kan naar eigen inzicht geconsumeerd of gebruikt worden.

Hoe fantastisch zou het zijn dat je als mens in staat zou zijn om uit je lichaam al het potentieel te kunnen halen tot de beste fysieke en mentale prestaties? Nootropics zijn middelen die kunnen bijdragen om je gezonde lichaam en geest beter te laten presteren. In het kort worden er aan noötropica de volgende kenmerken toegeschreven; verbetering van de cognitieve vaardigheden, fysieke en mentale balans en kalmering en slaap. Nootropics kunnen vooral gebruikt worden door mensen die op hoog niveau willen scoren: sporters, studenten, gamers, ondernemers en andere professionals.

Study Buddy

 

Jouw prestatie nootropic Wat maakt deze nootropic je studeervriend? Study Buddy bevat 7 natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de concentratie verhogen en het geheugen verbeteren. Een echte studiemaat ten tijde van examens, tentamens en toetsen. Maak kennis met het nieuwe studeren: gezond, gefocust en vooral met knettergoed resultaat.

Study Buddy is natuurlijk niet alleen voor studenten geschikt. Iedereen die behoefte heeft aan wat extra focus, concentratie en een beter geheugen kan kiezen voor Study Buddy. Het kan je net wat aanvullende energie en alertheid geven op momenten dat je een topprestatie moet leveren in een drukke periode. Heb je een drukke baan met te behalen deadlines of targets? Kun je je studieboeken niet meer zien of staan de colleges je zo tegen? Wil je die ene tegenstander nog inmaken tijdens het gamen? Study Buddy kan net het verschil maken.

Study Buddy samengevat:

 • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
 • Bevat alleen natuurlijke ingrediënten
 • Verbetert het prestatievermogen en de motivatie
 • Ondersteunt het geheugen
 • Vermindert vermoeidheid
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Voldoet aan strenge gezondheidseisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)
 • Geproduceerd volgens HACCP richtlijnen
Is Study Buddy iets voor jou? Bestel dan vandaag nog een of meerdere doosjes. Hoe meer je er bestelt, hoe minder je er per doosje voor betaalt. Bestel je voor 18:00, dan verzenden we het direct.

Huperzine A, wat doet het?

Nootropisch kruid Ook wel bekend als ‘De Lerende Leraar’.
Huperzine A (HupA) is een biologisch actief stofje dat afkomstig is uit de planten van de Huperzia familie. De Huperzia Serrata, het grootste geslacht van de Wolfsklauwfamilie, is een soort sparrenmos.

Huperzine-A heeft een remmend effect op acetylcholinesterase (AchE), een enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van de neurotransmitter acetylcholine (Ach). Een efficiënte acetylcholine neurotransmissie is erg belangrijk voor processen die ten grondslag liggen aan leren, geheugen en aandacht. Het is daarom logisch dat wanneer deze neurotransmissie niet goed verloopt, dit kan bijdragen aan cognitieve achteruitgang en geheugenstoornissen. Het is daarnaast essentieel voor het verwerken van informatie en het terughalen van herinneringen uit je geheugen.

Het gebruik van HupA als behandeling voor geheugenstoornissen zoals bij diverse vormen van dementie heeft veelbelovende resultaten laten zien. Het wordt regelmatig ingezet bij de bestrijding van de ziekte van Alzheimer. Daarnaast zijn er onderzoeken geweest bij jong volwassenen met een placebo en een Huperzine A supplement, waaruit ook hoopvolle bevindingen kwamen. StudyBuddy is daarom een interessant supplement voor studenten en tieners die moeten blokken voor examens of voor volwassenen die veel informatie moeten opnemen en verwerken voor werk of studie. Het is een studiepil die de concentratie direct verhoogt en het geheugen een boost geeft. Het geeft 4 uur lang focus per capsule.

Panax Ginseng

Ook wel bekend als “De Relaxte Rasta”.
Er zijn diverse soorten Ginseng maar in dit supplement is gekozen voor de Panax Ginseng die oorspronkelijk groeit in Korea, het noordoosten van China en het verre oosten van Siberië. Aan Ginseng worden veel medicinale eigenschappen toegeschreven omdat de plant veel werkzame stoffen bevat. De belangrijkste componenten worden ginsenoïden of panaxsoïden genoemd. De Panax Ginseng in dit supplement bevat maar liefst 10% ginsenoïden.

 

Belangrijke eigenschappen die worden toegeschreven aan de Panax Ginseng zijn het verhogen van de vitale energie en de weerstand, regulering van het metabolisme, verbetering van de hersenfuncties en het glucosemetabolisme, vermindering van de negatieve gevolgen van stress, vermoeidheid en van pijnklachten, stabilisering van de bloeddruk en het hebben van antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen.

Wat is Ashwagandha?

Withania Somnifera in voedingssupplement Ook wel bekend als “De Ontspannen Ashwa”.
Ashwagandha (Withania Somnifera) is een kruid dat vooral bekend is in de Ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit het oude India en de Vedische hoge cultuur. Een aantal onderzoeken suggereert dat Ashwagandha een anxiolytische (angstverminderende) werking heeft. Daarnaast heeft het een aantal ondersteunende rollen zoals een gezonde hormoonbalans, bij cognitieve prestaties, bij opbouw van de spieren en het behouden van een goed uithoudingsvermogen en een positieve gemoedstoestand. Ook zou het de gezondheid van de vrouwelijke voortplantingsorganen en de seksuele functie van mannen ondersteunen.

Cafeïne en L-theanine

Nootropische stoffen cafeine en L-theanine Cafeïne kennen we natuurlijk uit koffie en energiedrankjes en heeft een oppeppend effect. Sommige mensen ervaren het als een opgejaagd en rusteloos gevoel. L-theanine is een aminozuur, uit de bladeren van thee, dat een kalmerende werking heeft. Door dit aminozuur L-theanine aan de Studeerpil te voegen, is ervoor gezorgd dat je minder last heb van de eventuele negatieve bijwerkingen van cafeïne. De combinatie cafeïne en L-theanine heeft daarnaast een gunstige en versterkende werking op het cognitieve functioneren van de mens.

Bekijk ook het tabblad ‘ingrediënten’ voor meer informatie.

Veilig in gebruik

Alle ingrediënten in Study Buddy zijn afkomstig uit de natuur en helemaal veilig te gebruiken. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft alle ingrediënten als volledig veilig bestempeld. De meeste ingrediënten komen ook voor in voedingsmiddelen maar in een te lage concentratie om er merkbaar effect van te merken. Door de ingrediënten geconcentreerd in de capsules aan te bieden zal het effect groter zijn dan uit voedsel.

Energiedrank versus nootropic

Energy drink voor stimulerend effect Waarom deze nootropic en geen energiedrank? Een energiedrank kan net als nootropic een stimulerende werking op mensen hebben. Er zijn twee soorten energiedrank: de sportdrank en de energy drink. Deze laatste soort is vooral bekend van de merken Red Bull, Monster, Bullit en Burn. Ook energiedrankjes bevatten cafeïne, net zoals sommige nootropics. Aan een energy drink wordt vaak nog een stof toegevoegd, zoals taurine en guaraná, om het effect van cafeïne te versterken.

De cafeïne in nootropics kan je cognitief vermogen verbeteren maar door de toevoeging van L-theanine ervaar je juist niet dat gejaagde en rusteloze gevoel. Sommige mensen krijgen zelfs last van hartkloppingen na het drinken van energiedrankjes door de mix van oppeppende ingrediënten. Een energiedrank geeft je alleen een energieboost waar een nootropic je ook nog mentale energie geeft, je zenuwgeleiding vernieuwt en je geheugen verbetert. Daar bovenop bevatten energiedranken ontzettend veel suikers en zijn dus erg hoog in calorieën. Ze zijn dus erg slecht voor je gebit en echte dikmakers.

Voor wie zijn nootropics bedoeld?

In de huidige maatschappij wordt er veel van je verwacht. Of het nu op school is (examen of tentamen), tijdens het sporten of op de werkvloer, presteren en een hoge productiviteit zijn bijna een gemeengoed. Men kan daarbij ooit een extra zetje nodig hebben. Nootropics zijn ontwikkeld als hulpmiddel voor diegenen die net even die geestelijke of lichamelijke kracht of inzet missen. Of het nu voor extra energie is, focus, concentratie, helderheid of juist de kalmte, rust en slaap, noötropica zijn er in veel soorten en hebben elk hun eigen uitwerking.

Waarom kies je voor Study Buddy? Jouw studievriend in je examenweek

Study Buddy bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten die, in samenwerking met een voedingsexpert, experts op gebied van voedingssupplementen en een klinisch farmacoloog, zijn geselecteerd om tot een gebalanceerde formule te komen.

Hoewel de naam doet vermoeden dat Studdy Buddy alleen voor studenten geschikt is, kunnen deze energiepillen ook ingezet worden door professionals die zich uren moeten concentreren of voor andere werkgerelateerde taken. Ook gamers hebben de studeerpil ontdekt zodat ze urenlang gefocust kunnen gamen met vrienden.

Ook nachtwerkers of mensen die in ploegendienst werken, zijn vaak zoekende naar een energieboost en een volledige focus. StudyBuddy wil iedereen op een verantwoorde en veilige manier een steuntje in de rug bieden op momenten dat er een mentale top prestatie van ze verwacht wordt. Get things done.

StudyBuddy in de media:

L-theanine

L-theanine

L-theanine is een aminozuur dat voorkomt in de bladeren van thee. Het is een aminozuur dat bekend staat om zijn kalmerende en ontspannende werking zonder dat je suf wordt. Na inname van L-theanine is dit effect meestal binnen 30 minuten merkbaar. Het bevordert de slaapkwaliteit en zorgt voor minder innerlijke onrust en angsten. Daarnaast zou het een positieve werking hebben op het cognitieve functioneren van de mens. In combinatie met cafeïne zou theanine voor een toename van mentale alertheid en focus zorgen, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt. Theanine beschermt de hersencellen tegen schade en remt cognitieve achteruitgang ten gevolge van ouderdom.
Cafeïne

Cafeïne

Cafeïne is een stimulerende stof die in de bladeren, vruchten en zaden van ongeveer 60 planten voorkomt, zoals bij guarana, cacao en thee. Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd. Cafeïne heeft invloed op de alertheid waardoor je je beter kunt concentreren en het verbetert je prestatie. Het vermindert je slaperigheid en je voelt je minder moe. Het werkt stimulerend op je hersenen, darmen, maag en nieren. In een te grote hoeveelheid kan het je een opgejaagd en rusteloos gevoel geven en kun je er zelfs hartkloppingen door krijgen.
Huperzia Serrata

Huperzia Serrata

Huperzia Serrata is een soort van mos dat groeit in Aziatische landen. Het is een nootropisch kruid dat al eeuwenlang bekend staat als ondersteuning van cognitieve vaardigheden en het geheugen. Deze medicinale mossoort bevat de werkzame stof Huperzine A (HupA) die door de hersen-bloedbarrière doordringt en ervoor zorgt dat er meer van de neurotransmitter acetylcholine (ACh) wordt aangemaakt die een belangrijke rol speelt in het uitvoeren van mentale vaardigheden. Huperzia Serrata bevordert het geheugen en het leervermogen en vermindert geheugenverlies bij ouderen. Ook is het in staat om herinneringen beter terug te halen uit het geheugen. Uit een onderzoek met middelbare scholieren, waarbij de ene groep tweemaal daags vier weken lang Hup toegediend kreeg en een andere groep een placebo, is gebleken dat de Hup capsules het geheugen en de leerprestaties van adolescente studenten verbeterden. Bron: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10678121/
Ashwagandha

Ashwagandha

Ashwagandha is een struik die groeit in India en andere delen van Zuid-Oost Azië maar ook in delen van Afrika, Amerika en rondom het Middellandse Zeegebied. In onze producten worden uitsluitend de wortels gebruikt van deze struik. De wortels bevatten de meest actieve bestanddelen van de ashwagandha, de withanoliden. Deze stof behoort tot de groep van de flavonoïden, de antioxidanten. Ashwagandha wordt ook wel Withania somnifera, Indiase ginseng of winterkers genoemd. Al sinds duizenden jaren worden de bladeren en de wortels van de plant gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze. Ashwagandha is een adaptogeen kruid dat bij stressvolle situaties of neurodegeneratieve aandoeningen ingezet kan worden en ontspannend werkt. Bij hyperthyroïdie wordt aangeraden goed op te letten bij gebruik van ashwagandha.
Ginseng

Ginseng

Ginseng is de naam van een geneeskrachtige wortel uit de Araliaceae familie (klimop familie) die in de Oosterse geneeskunde al eeuwenlang ingezet wordt. Er zijn vele soorten ginseng waaronder de Panax Ginseng en de Amerikaanse Ginseng (Panax Quinquefolium) waaraan weer diverse krachtige medicinale eigenschappen worden toegeschreven. Een aantal positieve effecten die genoemd worden zijn stimulering van het hart en de bloedsomloop, vermindering van het vermoeidheidsgevoel na inspanning, spierpijn verlagend en stimulering seksuele activiteit. Ook verhoging van het immuunsysteem, vermindering van allergische reacties, stabilisering van de bloedsuikerspiegel (interessant bij diabetes) en het verhogen van cognitieve prestaties kunnen aan dit aantrekkelijke rijtje toegevoegd worden.
Voedingswaarde per capsule of per 1 mg poeder Aantal
Panax Ginseng175 mg
Cafeïne125 mg
L-theanine85 mg
Ashwagandha50 mg
Huperzine-A50 mcg
Overig: Magnesium Stearaat, HPMC Cellulose (vegetarische capsule)
GEBRUIK EN AANBEVOLEN DOSERING
 • 1-4 capsules per dag
 • Capsules met groot glas water innemen
 • Bij voorkeur op een lege maag
 • Na elk innamemoment 4 à 5 uur wachten voor een eventueel volgende capsule

De meeste personen hebben aan 1 capsule per 4 uur genoeg. De dosering varieert echter per persoon en omstandigheid. Sommige mensen zijn wat gevoeliger voor de stoffen uit Study Buddy dan een ander. De stoffen worden op een lege maag beter opgenomen. Test daarom even welke dosering bij de omstandigheid het beste voor jou werkt.

PRODUCTINFORMATIE
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Geschikt voor vegetariërs en vegans
 • Koel en droog bewaren
WAARSCHUWING
 • Overschrijd de aanbevolen maximale dosering niet
 • Niet te gebruiken door zwangere of zogende vrouwen
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Bij gebruik van medicatie, overleg eerst met je huisarts

Dit product is een voedingssupplement. Gebruik het product niet ter vervanging van een gevarieerde en gebalanceerde voeding.

/5 sterren

Based on reviews.

Wil jij anderen helpen door om een keuze te maken voor StudyBuddy – Study Buddy Capsules (30 stuks) – THT datum 02-2023? Schrijf dan een beoordeling over dit product!

StudyBuddy

Jouw studievriend in je examenweek
StudyBuddy is een Nederlands bedrijf dat na het zien van de film Limitless op het idee kwam om een gezonde en legale wonderpil te gaan produceren die de cognitieve vaardigheden vergroot. Veel studenten gebruiken nu het medicijn Ritalin, voorgeschreven bij ADHD en nacrolepsie, als hulpmiddel om te studeren. Dit medicijn zonder voorschrift van de huisarts gebruiken is niet zonder risico.

In de film Limitless gebruikt de hoofdrolspeler de NZT-48 pil waardoor hij zijn volledige hersencapaciteit kan benutten en ontzettend intelligent wordt. De uitdaging voor StudyBuddy was geboren om een vergelijkbare gezonde variant te maken. Uiteindelijk wil StudyBuddy de functie van energiedrankjes, koffie en een medicijn als Ritalin gaan vervangen als middel om productiever te zijn.

Hoe snel werkt Study Buddy en hoe lang houdt het effect aan?

Over het algemeen zul je ongeveer 30-60 minuten na de inname iets gaan merken. Inname op een (relatief) lege maag zal het effect versnellen en mogelijk ook versterken. Het effect houdt ongeveer 4-5 uur aan.

Geeft Study Buddy bijwerkingen?

Study Buddy bevat cafeïne dat, gelijk aan andere producten met cafeïne zoals energie drankjes en koffie, kan leiden tot een wat onrustig gevoel of hoofdpijn. Door de toevoeging van L-Theanine zijn deze eventuele bijwerkingen minimaal. L-Theanine heeft juist een kalmerende werking en helpt bij rusteloosheid.

Hoe kan ik Study Buddy het beste gebruiken?

De Study Buddy werkt het beste op een lege maag, bijvoorbeeld 30 minuten voor het ontbijt. Laat je lichaam eerst wennen aan de pil door in het begin dagelijks 1-2 capsules te nemen. Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne kunnen met 1 capsules beginnen en het langzaam opbouwen tot maximaal 4 capsules per dag. Neem de Study Buddy in met een groot glas water. De meeste mensen hebben aan 1 capsule per 4 uur genoeg.

Mag ik nog andere cafeïne-houdende producten consumeren naast deze nootropic?

Omdat deze nootropic ongeveer net zoveel cafeïne bevat als een kop koffie (80/90 mg), raden wij het niet aan om nog meer producten met cafeïne te consumeren. Dus ook geen energiedrank.

Ik ben een gamer. Is een nootropic iets voor mij?

Jazeker! Een nootropic voor een betere concentratie, een langer uithoudingsvermogen en een duidelijke focus is natuurlijk een geschikt hulpmiddel tijdens het gamen. Zo wordt jij de grote winnaar!

Kan ik afhankelijk van een nootropic worden of tolerantie opbouwen?

Dat is mogelijk. Een nootropic kan een verbetering van je eigen ik geven, een gevoel dat je natuurlijk zo lang mogelijk wilt houden. Nootropics hebben, in tegenstelling tot andere smart drugs, geen verslavende of (ongewenste neven-) effecten maar het kan wel een gewoonte van je worden. Als je denkt dat een bepaalde nootropic een routine is geworden, stop er dan even mee. Dit kan door tijdelijk een andere nootropic te gaan gebruiken of door een tijdje te stoppen met het innemen van noötropica. Je hersenen hebben even de tijd nodig om te herstellen of te wennen. Hierna is het weer mogelijk om een nootropic te pakken.

Zijn nootropics veilig om dagelijks te gebruiken?

Jazeker, een nootropic kan elke dag gebruikt worden. Sterker nog, verschillende stoffen in nootropics hebben aangetoond op lange termijn positieve effecten te hebben. Het is echter wel aan te raden om af en toe een pauze in te lassen. Het kan ooit zijn dat je het effect namelijk niet meer opmerkt maar dat het er wel is.

Mag ik dit product gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

We adviseren dit product niet te gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Mag ik dit product innemen met mijn medicatie?

Zoals bij elk voedingssupplement raden wij je altijd aan om een (huis)arts te adviseren indien je medicatie gebruikt.

Voeg dit product toe aan je winkelmand:
StudyBuddy – Study Buddy Capsules (30 stuks) – THT datum 02-2023
 • Smaak: Natural
 • Merk: StudyBuddy
 • Aantal: 30 pieces
 • Percentage CBD: Niet van toepassing
Je bestelling betaald voor 17:30 uur? We versturen het vandaag nog!
Op voorraad!

Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.